logo Sev.en

> Aktuality

V chráněných dílnách Energie o.p.s. se budou ručně vyrábět mýdla s květinami z rekultivací skupiny Sev.en Česká energie

Tisková zpráva

Most 6. června 2024 - Chráněné díly Energie o.p.s. se rozvoní ručně vyráběnými mýdly ozdobenými sušenými květy, které rostou na místech, kde se dříve těžilo uhlí. Pestrobarevné louky nabízí své bohatství klientům obecně prospěšné společnosti. Ti mají možnost na rekultivacích těžebních společností ze skupiny Sev.en Česká energie nasbírat nejen vše potřebné pro svou rukodělnou vonící výrobu, ale také uprostřed květinové louky relaxovat.

Slatinická výsypka je příkladem úspěšné rekultivace. Místem, kde se dříve těžilo uhlí, ale které se plně vrátilo přírodě. Dnes je tu nejen les, ale také kvetoucí louka. Bývalý lom by tu nikdo nehledal. Výrobky chráněné dílny Energie o.p.s. využíváme, dává nám proto smysl, že budou mýdla zdobena právě květinami z našich rekultivací. To, že je výlet na rekultivační louky pro klienty Energie také skvělou terapií, je přidaná hodnota celého projektu,“  říká Eva Maříková, mluvčí skupiny Sev.en Česká energie.

Díky společnému projektu s Energií o.p.s. se může prohloubit povědomí veřejnosti o kráse a rozmanitosti přírody na rekultivacích. Znamená ale i smysluplnou aktivitu pro osoby se zdravotním postižením, které jsou zaměstnány v chráněných dílnách Energie.

„Tato spolupráce demonstruje, jak může inovativní přístup k obnově průmyslových ploch přinést reálné výhody nejen pro životní prostředí, ale i pro komunitu,“ dodává Šárka Švejkarová, ředitelka Energie o.p.s. „Sběr vlčích máků a dalších květin pro výrobu našich mýdel nejenže je skvělým příkladem ekologické obnovy, ale také poskytuje našim klientům jedinečnou příležitost trávit čas v přírodě, což jim přináší velkou radost a pocit uvolnění. Je to pro ně zajímavá zkušenost a možnost poznat něco nového.“

Skupina Sev.en Česká energie podporuje chráněné dílny a klienty Energie o.p.s. dlouhodobě a jejich výrobky distribuuje jako dárky klientům a byznysovým partnerům. Nyní bude mít skupina mýdla s příběhem na míru, s květinami, které pocházejí z jejích rekultivací.

 


 

Kontakt:

Eva Maříková
manažerka komunikace

GSM: +420 777 651 270
e-mail
www.7.cz

 


> SKUPINA SEV.EN ČESKÁ ENERGIE
Energie a teplo



Engineering
Obchod s komoditami
Těžba


Rekultivace
Podpůrné služby



Záchranářské služby