logo Sev.en

> Aktuality

Uhelné safari má za sebou další úspěšnou sezónu

Tisková zpráva

Most 21. října 2022 - Uhelné safari těžebních společností skupiny Sev.en Energy ukončilo sezónu, která byla po dvouleté pauze vynucené pandemickými opatřeními opět vydařená. Znovu se terénní vozy s návštěvníky vrátí do lomů a na rekultivace až v květnu příštího roku.

Uhelné safari funguje na Mostecku úspěšně už od roku 2009. Za třináct let navštívilo hnědouhelné lomy i rekultivace bezmála třicet tisíc lidí. Jen v letošní sezóně jich přijelo 1 500, a to nejen z České republiky. Do hnědouhelných lomů Sev.en Energy a na rekultivace, které mění mosteckou krajinu, zamířili také turisté z celé Evropy.

Rezervační systém se otevírá třikrát do roka. Termín spuštění rezervačního systému je dobré si pohlídat. „Ve chvíli, kdy se rezervační systém zpustí, přihlásí se naráz stovky lidí a nabízené termíny exkurzí rezervují. Velký zájem nás těší, ale žádné další termíny během roku nepřidáváme. Exkurze se konají za plného provozu těžebních společností a technicky pro nás není zvládnutelné Uhelné safari dále rozšiřovat,“ uvádí mluvčí skupiny Gabriela Sáričková Benešová.

Uhelné safari v letošním roce zahájilo v květnu a končilo posledního září. Kdo Uhelné safari letos nestihl, může se alespoň podívat na Instagram Sev.en Energy, jehož prostřednictvím nahlédne nejen do lomu a na rekultivace, ale také do elektráren ze skupiny Sev.en Energy. Už v květnu se mohou zájemci opět vypravit na jednu z nabízených tras. Může to být do lomu ČSA, do lomu Vršany, rekultivační trasa nebo trasa pro nejmenší.

Opět se otevřou pro veřejnost také brány elektráren. „Během roku připravujeme také několik exkurzí do našich elektráren. I o tyto exkurze je zájem, i když počet lidí, kteří se vzhledem k provozu elektráren mohou zúčastnit, je mnohem nižší. Prohlídky pořádáme rovněž pro zaměstnance skupiny. Mají tak možnost poznat i jiné provozy skupiny Sev.en Energy, než ve kterých sami pracují,“ doplnila Gabriela Sáričková Benešová. 


Skupina Sev.en Energy je významným hráčem na energetickém trhu v České republice. Portfolio skupiny zahrnuje v ČR elektrárny Chvaletice a Počerady, Teplárnu Kladno a Teplárnu Zlín a dva severočeské hnědouhelné lomy. V zahraničí vlastní skupina plynové a uhelné elektrárny ve Velké Británii a Austrálii. V USA má 100% podíl v americké těžební společnosti Blackhawk Mining. Tato firma je významným producentem metalurgického uhlí pro výrobu oceli. S energií skupina obchoduje na propojeném evropském trhu.

 


 

Kontakt:

Eva Maříková
manažerka komunikace Sev.en Energy

Tel: +420 476 203 140
GSM: +420 777 651 270
e-mail
www.7energy.com

 


> SKUPINA SEV.EN ČESKÁ ENERGIE
Energie a teplo



Engineering
Obchod s komoditami
Těžba


Rekultivace
Podpůrné služby



Záchranářské služby